Sammarbete med Randiga Huset


Sedan 2017 samarbetar jag med Randiga Huset som är en ideell verksamhet med syfte att ge stöd till barn och unga i sorg när de har eller kommer att förlora en viktig person i dödsfall. 


Tillsammans har vi drivit konstnärligt utvecklingsarbete kring barn och sorgbearbetning genom estetiska lärprocesser. Vi har bland annat jobbat med collage, måleri, textil, junk modeling och fanzine. Syftet är att stärka barnets mångfald av språk och öppna upp för nya vägar till kommunikation i sorgen.


För stöd och vidare information om Randiga Huset gå till https://www.randigahuset.se 

 

Min pappas skjorta 


Barnen  skapar objekt utifrån kläder eller andra textilier som tillhört den avlidne familjemedlemmen. Det kan vara att sy ett gosedjur av sin brors tröja eller göra applikationer av sin mammas klänning på en kudde att ha bredvid sig i sängen.


Inslaget och saknaden


Vi använder akten att väva som en form av sorgbearbetning. Väven är poetisk till sitt väsen, de monotona upprepningarna ger vila och tröst. Barnen väljer tyger som de associerar till den döde, det kan vara något som påminner om en jacka eller färger som representerar favoritfotbollslaget. Objekten som skapas är beständiga och blir artefakter från sorgearbetet.